Irlantiin muuttajan opas

Lisäsivu: Muuta mahd. tarpeellista tietoa Irlannista

Päivitetty viimeksi 26. huhtikuuta 2005 - Stella Stenroos
Bookmark-tarkoitukseen sopii paremmin Irlantiin muuttajan opas,
täällä
Tämä sivu on hiukan nettipainotteisempi, eli esim. useiden kuvien takia ei välttämättä ihanteellinen printattavaksi. Jos olen maininnut sivun eri kohdissa linkkejä (esim. lähetystön oma saitti), suosittelen myös niillä saiteilla käymistä, koska tällä sivulla esitetty info ei välttämättä ole aina ajan tasalla.

Tällä sivulla:
 • Mistä löytyy Suomen suurlähetystö Irlannissa - ohjeet kuvien kera
 • Onko sinulla omia kokemuksia Irlantiin muutosta / Irlannissa työskentelystä?


  Suomen suurlähetystö - www.finland.ie/fi (paluu sivun ylälaitaan)

  Embassy of Finland
  Russell House, Stokes Place
  St. Stephen´s Green
  Dublin 2
  Ireland

  Puh.+353-1-478 1344, päivystyspuhelin viikonloppuina ja pyhäpäivinä: +353-86-247 6064
  Fax:+353-1-478 3727
  Sähköposti: sanomat.dub@formin.fi

  Asiakaspalvelu: ma-pe 9.00-12.00
  Virka-aika: ma-pe

  "Suurlähetystö sijaitsee keskustassa, St. Stephen's Greenin ja Harcourt Streetin kulmassa. Lähetystön sisäänkäynti löytyy Stokes Placen sisäpihalta. Pysäköintimahdollisuudet ovat rajalliset eikä suurlähetystöllä ole omia asiakaspysäköintipaikkoja. Lentokentältä suurlähetystöön pääsee parhaiten Air Coach bussilla, joka kulkee 15 min. välein ja jolla on pysäkki St. Stephen's Greenillä. Lähin DART-asema on Pearse Street, jolta on n. 10 min. kävelymatka suurlähetystöön."

  * Kävin siellä marraskuussa '04 ekaa kertaa (anomassa passia), ja ajattelin samalla ottaa pari kuvaa, kun saitilla ei näkynyt ollenkaan kuvia paikasta - sisällä ei saanut kuvata, eli seuraavat kuvat vain ulkopuolelta.

  Harcourt Streetin puolelta näkyy selkeästi:


  Mustat portit:


  Nuoli osoittaa lähetystön ovea (sama kuva ilman nuolta)


  Ovi suunnilleen keskellä kuvaa:


  Ja lähikuva ovesta - huom. Russell House oven yllä..


  Ja vielä iso vaakuna ovenpielessä:


  Heti oven sisäpuolella oikealla on tiski, jossa kirjoitetaan oma nimi vieraslistaan, ja missä osassa rakennusta aikoo vierailla (siis nimi + Finnish Embassy + allekirjoitus).

  Sitten hissillä 6. kerrokseen, jossa hissin ovesta vasemmalle - siinä on lähetystön ovi. Oven takana pieni odotusaula. Esim. passihakemuksen jättäminen suoritettiin siinä aulassa, pienen tiskin yli, kuten myös passin noutaminen.

  Lähtiessä otin vielä kuvan suunnilleen ulko-ovelta Harcourt Streetin suuntaan:  Haluatko kertoa omista kokemuksistasi? (paluu sivun ylälaitaan)

  Irlannissa taitaa asua jo aika paljon suomalaisia, päätellen siitä määrästä ihmisiä, jotka ovat käyneet Bray Forumilla tai ottaneet aiheesta yhteyttä e-mailitse - ja oletan heidän kuitenkin olevan vain murto-osa tänne muuttaneista.

  Olisi kiva kuulla muidenkin muuttokokemuksia, varsinkin jos joku on ollut töissä esim. call center-hommissa tai sairaaloissa, ihan missäpäin Irlantia tahansa. Näistä hommista nimittäin kysellään aika usein, enkä osaa itse auttaa asiassa, kun minulla ei ole niistä minkäänlaisia kokemuksia.

  Tule siis Bray Forumille jakamaan kokemuksiasi - niistä voi olla paljonkin hyötyä muille!

  Jos et halua tai voi liittyä forumille kirjoittamaan aiheesta, voit myös lähettää kokemuksiasi minulle e-mailitse: stello@eircom.net. Postitan kirjoitukset sitten forumilla (tai mahd. tällä saitilla), eli mainitse nimesi tai nimimerkkisi, että voin laittaa ne tekstien oheen. Pyydän mainitsemaan myös ajankohdan, jolta kokemuksesi ovat (ainakin miltä vuodelta).

  Palaa Irlantiin muuttajan oppaaseen

  Päivitetty viimeksi 26. huhtikuuta 2005 - Stella Stenroos